Neon spellen Time Management Match 3 Spellen Actiespellen Mahjong Spellen Klassieke SpellenMeer

66

66 (Sechsundsechzig) is een klassiek kaartspel uit duitsland. Het doel is om in elke ronde de eerste speler te zijn die 66 punten scoort.


Kaartwaardes: A:11, 10:10, K:4, Q:3, J:2, 9:0. De laatste slag is 10 punten. De hoogste kaart van de gevraagde kleur wint de slag tenzij de slag een kaart bevat van de troefkleur en in dat geval wint de hoogste troefkleur. Voordat de stapel uitgeput is, is er geen verplichting om kleur te volgen of de troeven. De winnaar krijgt de waarden van de 2 kaarten van de slag en moet onthouden hoeveel punten hij heeft. Zodra een slag is gespeelt, krijgen beide spelers een kaart van de stapel. De winnaar van de slag, begint in de volgende slag.


De speler die de laagste troefkaart heeft, de negen, kan deze inwisselen voor de open troefkaart van de stapel. Dit kan alleen gebeuren door een speler aan slag (voordat hij een kaart speelt) die minstens 1 slag gewonnen heeft.


Als een speler aan slag is kan hij een Koning-Koningin koppel van dezelfde kleur trouwen door de ene te spelen en de andere te laten zien. Zo'n koppel is 20 punten waard tenzij het een troefkleur is, dan is het 40 punten waard.


Als de stapel is verdwenen waarbij de open troefkaart gaat naar de verliezer van de zesde slag, worden de regels strikter. De spelers moeten nu kleur volgen (en winnen indien mogelijk), ze moeten troeven als ze een kleur niet hebben en trouwen kan niet meer.

Zodra een speler een slag wint waarbij hij meer dan 66 punten denk te hebben, dan kan hij stoppen met spelen en 'uit' zeggen en winnen. Een speler kan ook Sluiten: hierbij geeft hij aan 66 punten of meer te kunnen halen en uit te gaan zonder meer kaarten te pakken van de stapel.


De winnaar van een spel wint 1 of meerdere spelpunten. De speler die als eerste 7 punten haalt wint het spel.


 

Doneer

66

 • Favoriet

  Klik om dit spel toe te voegen aan je favorieten.
 • Deel

 • Beoordeling

  Huidige beoordeling: 2.6 op basis van 177 stemmen.
 • Populariteit

  71.957
  Dit spel is 71.957 keer gespeeld.
 • Gerelateerde spellen