Neon spellen Actiespellen Time Management Mahjong Spellen Klassieke Spellen Verborgen ObjectenMeer

Hartenjagen

Nederlands hartenjagen voor tablet en mobiel. Van elke kleur doen alleen de 7, 8, 9, 10, Boer, Vrouw, Heer en Aas mee. Bij hartenjagen zijn alle harten 1 strafpunt waard. Verder is de schoppenvrouw 5 strafpunten en de klaverenboer 2 strafpunten. In totaal zijn er dus 15 (straf)punten te verdienen tijdens een ronde.

De speler met de klaveren 7 komt als eerste uit. Daarna volgen de andere spelers (met de klok mee). Je moet kleur bekennen (dezelfde kleur bijspelen als de eerste kaart van een slag) als dat kan. Als je dat niet kunt, mag je elke kleur bijspelen. De hoogste kaart (van de gevraagde kleur) wint de slag en krijgt de kaarten van die slag, deze speler moet ook uitkomen in de volgende slag. Als alle kaarten zijn gespeeld, eindigt de ronde.

Aan het eind van een ronde worden de punten opgeteld. Als een speler alle 15 punten heeft, krijgt alle andere spelers 15 strafpunten en die speler geen. Hartenjagen gaat tot 50 punten, daarna wordt er teruggegaan naar 0; de eerste speler met 0 of minder punten wint het spel. Het is dus de bedoeling eerst zo weinig mogelijk punten te halen en daarna zo veel mogelijk.

Doneer

Hartenjagen

 • Favoriet

  Klik om dit spel toe te voegen aan je favorieten.
 • Deel

 • Beoordeling

  Huidige beoordeling: 4.1 op basis van 471 stemmen.
 • Populariteit

  3.295.247
  Dit spel is 3.295.247 keer gespeeld.
 • Gerelateerde spellen