Neon spellen
Verborgen Objecten
Ad Free Games
Match 3 Spellen
Denkspellen
Mahjong Spellen
Meer
Klaverjassen

Kraken

Spelregels voor Kraken

Kraken is een variant op Klaverjassen. Bij kraken moet je verplicht spelen op een kleur en mag de tegenstander bepalen of ze denken dat je nat gaat en dan kunnen ze kraken. Als de tegenpartij kraakt, mag de spelende partij (jij of je maat) nog rekraken en na een rekraak mag de tegenpartij nog superkraken. Bij elke kraak worden de punten die op het spel staan verdubbeld.


Lees meer

Meer informatie over klaverjassen en de spelregels en puntentelling vind je op de Klaverjassen site. Er is ook een Android app voor Kraken.

Zoals al aangegeven moet er in deze variant verplicht worden gespeeld en moet de speler op de voorhand de kleur kiezen die troef gaat worden. Zodra dit is gedaan kan de tegenpartij kraken, de spelende partij kan eventueel rekraken en dan kan eventueel de tegenpartij weer superkraken. Elke keer worden de punten waarom het spel gaat verdubbeld (de roem telt niet mij bij de verdubbeling). Bij een normale partij gaat het dus om 162 punten + roem, bij een kraak om 324 punten + roem, bij een rekraak om 648 + roem en bij een superkraak om 1296 punten +roem. Je kraakt dus als je denkt dat de spelende partij nat gaat (= minder dan de helft van de punten gaat halen). De partij die gaat of die gekraakt heeft (kraak, rekraak of superkraak) moet meer dan de helft van de punten halen, anders gaan ze nat en verliezen ze een spel.

Kraken speel je ook met roem in de hand. De partij die samen de meeste roem in de hand heeft, krijgt deze roem toegekend (de roem van de tegenpartij wordt dan afgekeurd). Echter stuk (Heer + Vrouw van troef) kan niet worden afgekeurd en telt altijd mee. Als beide partijen evenveel roem in de hand hebben, dan krijgt ieder zijn eigen roem. Voor roem in de hand gelden de volgende roem regels:

NaamWaardeOmschrijving
Driekaart20 puntenDrie opeenvolgende kaarten van dezelfde kleur.
Vierkaart50 puntenVier opeenvolgende kaarten van dezelfde kleur.
Vijf- of zeskaart100 puntenVijf of meer opeenvolgende kaarten van dezelfde kleur.
Stuk20 puntenHeer en Vrouw van de troefkleur.
Vier dezelfde plaatjes100 puntenVier vrouwen, heren of azen.
Vier negens150 puntenVier negens
Vier boeren200 puntenVier boeren.

Klik op het tandwieltje rechtsboven om de muziek uit te zetten, de achtergrond te wijzigen of de kaarten te wijzigen (thema). De laatste slag kun je terugzien door rechtsonderin op de vage kaart te klikken.

Ad Free
Ad Free Games
Wil je dit spel zonder advertenties spelen? Meld je dan aan op adfreegames.nl.
Favoriet
Klik om dit spel toe te voegen aan je favorieten.
Beoordeling
Huidige beoordeling: 3.3 op basis van 58 stemmen.
Highscore
Populariteit
224.252
Dit spel is 224.252 keer gespeeld.
Tags
Top